El fantasma de Canterville

L’empresari nord-americà Hiram B. Ortis es trasllada juntament amb la seva família a un antic Castell prop d’Ascot, Anglaterra. Lord Canterville, propietari anterior de la mansió, adverteix els nous habitants que el fantasma de Sir Simon Canterville vaga per la casa des que va assassinar la seva esposa, Lady Eleonore.
Però els nous inquilins, el senyor Otis, la seva esposa Martha i la seva filla Virginia, no fan cas de l’advertència, sinó que es burlen constantment d’ell, tot i que el fantasma intenta pertorbar la pau de la família per activa i per passiva, per mantenir la seva reputació i el seu honor.

El Teatre Condal porta a escena El fantasma de Cantervilleuna obra de nova creació, adaptada al català per Joan Yago, basada en el conte original d’Oscar Wilde. Una adaptació còmica, irònica i divertida dirigida per Josep Maria Mestres i convertida en una obra de teatre de 100 minuts a la mida de Joan Pera. 

La història està ben exposada però es troba a faltar més humor, diàlegs afilats, un ritme més àgil i, en general, que es tregui partit del gran potencial còmic del seu repartiment. Sembla que s’ha optat per construir una estructura que funcioni en termes narratius, jugant més a ser un conte de misteri que no tant una comèdia hilarant.

L’obra aconsegueix ser graciosa durant molts moments de la representació gràcies a la interpretació de Joan Pera en un paper i amb un text adaptats perqué es llueixi. Al costat d’ell trobem grans actors còmics com són Elisabet Casanovas, Pep Sais, David Olivares, Betsy Túrnez i Òscar Castellví amb actuacions de qualitat que provocan riures nombrosos si be no exagerats.

En resum podríem dir que és una gran producció que ho té tot per ser una gran obra, però que no arriba a ser-ho. Una comèdia divertida però per sota de les expectatives. Vaig enyorar la gràcia i espontaneïtat que se li pressuposa a un espectacle que ho tenia tot per ser divertidíssim… i es queda a mig camí.

I per saber-ne més

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s