Sàpiens

Ell és en Valentí Puig, el Conseller de Salut del moment, i com a bon sapiens, ha lluitat incansablement per ser qui és, per ser on és, i per cuidar dels altres. També, com a bon sapiens, està carregat de problemes, gairebé sempre ridículs i insospitats. Ella és la Marga Coll, i tot el que ella és i representa canviarà completament la vida d’en Valentí. I no pararà fins a trasbalsar també la de tota la resta. Ella té una proposta que en Valentí no podrà acceptar, que ni tan sols podrà considerar. Però… la Marga ha arribat per quedar-se. De la manera més absurda. De la manera més eficient. Legalment. Per capgirar-ho tot. Perquè la Marga no és precisament…

Sàpiensla nova producció de la Sala Flyhard, és una comèdia divertida que barreja comèdia i ciència ficció de tal manera que es fa realment única. Escrita pel dramaturg Roc Esquius i sota la batuta de Sergi Belbel, l’obra és realment d’un virtuosisme que deixa bocabadat, ja sigui pels diàlegs brillantíssims, pel misteri que va generant o per les situacions còmiques que crea constantment.

Personatges impecablement interpretats per un impressionant Enric Cambraycapaç d’interpretar a un personatge tibat i repel·lent per, al minut següent, donar vida a tota una assemblea de personatges que discuteixen entre si sense perdre el to ni un sol segon i Mireia Portas, una actriu precisa i carregada de matisos que guanya en les distàncies curtes. Dos actors que entenen perfectament quins són els mecanismes de la comèdia i que s’hi entreguen a fons fent-nos unes interpretacions magistrals. La obra suposa un gran repte per als intèrprets, ja que han de canviar de registre, en alguns moments, a una velocitat vertiginosa però ambdós ens han mostrat la seva comicitat i la seva enorme capacitat de canviar de rol en un instant.

En resum, una obra fresca, magnètica, trepidant, complexa i també un fantàstic entreteniment replet d’enginy, girs inesperats i brillants línies de diàleg. Jo no me la deixaria perdre.

Quan va acabar ens vam anar a sopar al restaurant Bodega Monumental on vam gaudir d’unes molt bones tapes com les croquetes i el pop a la gallega entre altres.

I per saber-ne més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s